Este é un programa creado pola Consellería do Mar co obxectivo de facilitar aos nenos e nenas o coñecemento e consumo de produtos frescos do mar de Galicia e incidir e equilibrar as súas dietas alimentarias.
O alumnado de 4º e 5º de Educación Primaria participou neste programa cun taller que deu a coñecer os aspectos saudables do consumo de produtos do mar.
Os nenos e nenas descubriron múltiples vantaxes do consumo equilibrado de produtos do mar. Centráronse sobre todo en 9 especies diversas do mundo mariño que gracias ás súas propiedades nutritivas teñen un gran efecto positivo no noso organismo.
Estas foron: percebe, linguado, robaliza, sardiña, pescada, peixe sapo, argazo, nécora e vieira.
Ademais, aprendemos máis sobre as formas de pesca, os tipos de pesca, como criar peixes para comer… e rematamos o obradoiro realizando puzles coas imaxes das noves especies estudadas.
Foi moi divertido e aprendemos moitísimas cousas!
No hay comentarios:
Publicar un comentario