martes, 7 de junio de 2022

ALIMENTACIÓN SOSTIBLE

 O alumnado de 2º e 3º de primaria participou nun obradoiro de "Alimentación sostible" levado a cabo por Educalecrín.

Partindo da agricultura ecolóxica e produtos ecolóxicos, pasando polas plagas e uso de pesticidas, os gases e o cambio climático falouse tamén dos produtos e do invernadoiro.

A continuación leváronse a cabo actividades como:

- Xogo de mercado, no que o alumnado, por grupos, tivo que coller 6 alimentos sostibles para a natureza e para a nosa saúde. Había algúns trucos a ter en conta: que non conteñen plásticos, que sexan produtos de cerca e mellor que leven proteína vexetal. É dicir, os distintos grupos, tiveron que facer unha compra sostible.

- Logo, entre todos ver como o fixeron e como se pode mellorar, por exemplo o erro de coller avelás plastificadas de Turquía cando había a granel ou coller plátano de Colombia, garbanzoa de Estados Unidos e plastificados...É importante coller legumes e froitos secos porque teñen proteínas...Preguntouse grupo por grupo se foi unha boa compra ou se cambiarían algo.

- Actividade individual: debuxar a dieta planetaria, un pouco distinta á dieta saudable, que ten máis proteína vexetal e é bo para o planeta. Esta dieta consiste en metade do prato de froitas e verduras e a outra  metade proteínas vexetais, pequenas cantidades de carne e lácteos e moi poucos azúcares.

Pasárono xenial!!!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario