O mércores día 9 de marzo, tivo lugar unha das modalidades solicitadas no programa "Aliméntate ben", "Fai click ao teu bocata" coa finalidade de dar a coñecer ao alumnado o mundo mariño e a posibilidade do seu consumo a través de conservas debido á súa importancia nutritiva.
Os obxectivos deste programa son:
- Fomentar o consumo de conservas de peixe e marisco entre o alumnado.
- Familiarizar aos nenos e nenas co mundo da conserva do peixe e do marisco para aumentar o seu coñecemento e interese por este produto.
- Transmitir a importancia das conservas de peixe e marisco na dieta en relació ás súas achegas nutritivas.
- Achegar aos nenos e nenas ao coñecemento das distintas especies de peixe e moluscos e as súas características nutricionais.
- Poñer en valor o papel dos consumidores como colectivo, incluíndo aos máis pequenos, á hora de preservar os recursos do mar.
- Aprender a coñecer e manipular os alimentos do mar desde un punto de vista gastronómico empregando as conservas como base en pratos sinxelos, receitas, etc.
Como condutores do programa tivemos a:
- Mar, a científica especializada en Bioloxía mariña, que investiga as propiedades nutricionais dos produtos do mar en conserva.
- Roi, un científico especializado en química que investia sobre o proceso da conserva, os tipos de recipientes, os alimentos que axudan a preservar o produto, a súa data de caducidade...
A maiores contamos con Lata e a súa familia: o seu mozo Bote e as súas fillas as Trilatas-portadoras das conservas mariñas que hai na Terra-que forman parte dun mundo virtual de cómic, onde coñecen a Pan e a súa familia: Molde e Millo.
Deste xeito, os nenos e nenas, poideron descubrie os bocatas de conservas como fonte de alimentación.
Neste Obradoireo, Roi explicou cousas sobre as conservas, sobre algúns peixes e sobre as artes de pesca. David e Mar fixeron uns bocatas de sardiñas, queixo, leituga e tomate para a merenda.
Tamén regalaron aos nenos e nenas unha minineveira e diversos folletos informativos sobre as conservas para que poidan compartir coas súas familias.
No hay comentarios:
Publicar un comentario