jueves, 4 de abril de 2024

ALIMENTACIÓN SAUDABLE_ 4ºA

 O alumnado de 4º A, en relación ao proxecto "Aliméntate ben", na área de Ciencias da Natureza e de Educación Plástica, realizou dúas actividades relacionadas coa alimentación saudable. 

ACTIVIDADE 1: PRATO DE HARVARD

Cada alumno/a da clase deseñou o seu prato de Harvard. A través deste método distribuimos de forma equilibrada todos os alimentos. Dividimos o prato en tres partes: 50% verduras, hortalizas e froitas, 25% proteínas e 25 % hidratos de carbono. 

ACTIVIDADE 2: CLASIFICACIÓN DE ALIMENTOS

Elaboraron na clase un mural sobre os alimentos. Nel aparecían os alimentos clasificados segundo a súa orixe, a súa función e os tipos de alimentos. Para a súa preparación escollimos imaxes de diferentes folletos de supermercados co obxectivo de relacionar esta actividade coa súa vida real. Agora, son capaces de identificar os alimentos saudables e os ultraprocesados. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario